01.
|
First census taken in India ? Ans : 1872 |
02.
|
First complete census take in India ? Ans : 1881 |
03.
|
The first census take after independence ? Ans : 1951 |
04.
|
According to the 2011 census the population of India is ? Ans : 1210.2 million |
05.
|
Male population ? Ans : 623724248 |
06.
|
Female population ? Ans : 586469174 |
07.
|
Decadal growth rate ? Ans : 17.64% |
08.
|
Which district is highest literacy rate ? Ans : Serchhip - 98.76% |
09.
|
Which district is lowest literacy rate ? Ans : Alirajpur – 37.22% |
10.
|
2011 census most populous state ? Ans : Utter Pradesh |
11.
|
2011 census, second most populous state ? Ans : Maharashtra |
12.
|
Least populated place in Indian Union ? Ans : Lakshadweep |
13.
|
Which state has highest sex ratio ? Ans : Kerala |
14.
|
Second highest sex ratio ? Ans : Puthucherry |
15.
|
Which state has least sex ratio ? Ans : Daman and Diu |
16.
|
The present literacy rate of India ? Ans : 74.04% |
17.
|
The present literacy rate of female in India ? Ans : 65.46% |
18.
|
The present literacy rate of male in India ? Ans : 82.14% |
Wednesday, 8 February 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment