
01.
|
The only women ruler of Delhi Sultanate ? Ans : Razia Sultana (1236-1240) |
02.
|
Who is the first women Prime Minister in any country ? Ans : Simavo Bandaranayke |
03.
|
Who is the first women Prime Minister of Trinidad ? Ans : Kamla Parsed Bissessar |
04.
|
The first women Prime Minister of Australia ? Ans : Julia Gillard |
05.
|
Who is the first women President in any country ? Ans : Maria Insteelaveron |
06.
|
Who is the first women win Nobel Prize ? Ans : Maria Cruie |
07.
|
Who is the first women win Nobel Prize in physics ? Ans : Marry Query |
08.
|
Who is the first women Governor in India ? Ans : Sarojini Naidu |
09.
|
Who is the first women to serve in British Cabinet ? Ans : Sayeeda Warsi |
10.
|
Who is the first women President of India ? Ans : Prathibha Patel |
11
|
Who is the first women Chief Minister in India ? Ans : Suchetha Kripalani |
12.
|
India’s first Dalit Chief Minister ? Ans : Mayavathi |
13.
|
Who is the first women in Indian Postal Stamp ? Ans : Meera Bhai |
14.
|
Who is the first Malayalee women in Postal Stamp ? Ans : Sister Alphornsa |
15.
|
Who is the first women Chief Election Commissioner in India ? Ans : V.S.Remadevi |
16.
|
Who is the first Miss World of India ? Ans : Reetha Faria |
17.
|
Who is the first Miss Universe of India ? Ans : Susmitha Sen |
18.
|
The first women to conquer Mount Everest was ? Ans : Junko Taei |
19.
|
The first Indian women writer got Booker Prize ? Ans : Arundhati Rai |
20.
|
The first women receipt Bharat Ratna ? Ans : Indira Gandhi |
0 comments:
Post a Comment