01.
|
Father of “Virology” ? Ans : W.M.Stanly |
02.
|
Father of Open Heart Surgery ? Ans : Christian Bernard |
03.
|
Father of Modern Tourism ? Ans : Thomas Cook |
04.
|
Father of “Cloning” ? Ans : Ian Wilmot |
05.
|
Father of “Cellphone” ? Ans : Martin Cooper |
06.
|
Father of “Gazals” ? Ans : Mirza Galib |
07.
|
Father of “White Revolution” ? Ans : V.Kurian |
08.
|
Father of “Green Revolution” ? Ans : Norman Boil |
09.
|
Father of “Green Revolution” in India ? Ans : M.S.Swaminathan |
10.
|
Father of ”Indian Planning” ? Ans : M.Visweswarayya |
11.
|
Father of “Co-Operative Movement” ? Ans : Robert Owen |
12.
|
Father of “Computer” ? Ans : Charles Babbage |
13.
|
Father of World Wide Web ? Ans : Tim Berners-Lee |
14.
|
The father of Geometry ? Ans : Euclid |
15.
|
The father of Indian Cinema ? Ans : Dada Sahib Phalke |
16.
|
The father of Indian Atomic Research? Ans : H.J.Bhaba |
17.
|
Father of “Modern Indian Art” ? Ans : Abanindranath Tagore |
18.
|
The father of Logarithm ? Ans : John Napier |
19.
|
Father of Genetic Science ? Ans : Geiger Mantel |
20.
|
Father of Indian Army ? Ans : Major Stringer Lorenes |
Wednesday, 1 February 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment